Okay.
Vi starter med en advarsel.
Hvis du kan lide hvid chokolade, lakrids, marcipan og flødeboller.
Men ikke vil lave dem selv eller du er på kur.
SKAL DU KIGGE VÆK NU.
Ok, du er her endnu, så ber du selv om foodporn.
Jeg startede med at blande et par tsk. fulde sød lakridssirup med en 1/2 pk marcipan. Så blev det rullet ud, i ca. 3-4 mm tykke runde stykker. Så bagte jeg dem i ovnen i små 5 min ved 200 grader. De blev sat til side og køle af.
Jeg smeltede lidt mørk chokolade og blandede lidt kakao smør i for at gøre det mere tyndt. Derefter dyppede jeg marcipan skiveren i chokoladen og lagde igen til tørring.
Fyldet blev lavet af Italiensk marengs lige som det topping jeg lavede på chokolade cupcakes den anden dag.
375 gram +25 gram sukker
130 gram vand
4,5 past. æggehvide
saften af en 1/2 citron.
Vand, citronsaft og de 375 gram sukker hældes i en gryde, kom et sukker termometer i(jeg brugte bare vores stegetermometer) rør ikke i det. Tænd for blusset og lad væsken blive 115 grader.
Imens sukkermassen står og varmer, pisker du æggehviderne med de 25 gram sukker. Når sukkermassen er varm hældes den i æggehvideblandingen i en tynd stråle mens der piskes. Pisk indtil massen er kold. Jeg delte mit fyld i
2 og puttede 2 tsk. engelsk lakridspulver i den ene og kornene af 1 vanilje stang i den anden.
De blev sprøjtet ud med en rund tylle. Er du svimmer det er svært at få dem ens og lige...
Så blev de overtrukket med hvid og mørk chokolade, 4 af dem blev først overtrukket med mørk chokolade og så med hvid bagefter. Mest fordi jeg syntes at huske at have set et andet sted på en blog, at skummet kunne anes igennem den hvide chokolade. Det var nu ikke noget problem her.
Og jeg skal ærligt indrømme at jeg var for doven til at gør det ved dem alle sammen.
Det sviner en del, men det er altså nemmest at hælde chokoladen hen over flødebollerne.
Og jeg nægter at høre at jeg ikke har tempereret min chokolade ordenligt.... Jeg hader, hader at arbejde med chokolade. jeg lære det aldrig. Men ret skal være ret. De har et lækkert knæk men de har altså fået striber...
Og for lige at slutte af med de fine flødeboller med både mørk og hvid chokolade.
Smut så ud i køkkenet og lav en potion. De smager sindsygt godt og kan i den grad stå mål med summerbird. Men helt ærligt, måske forstår jeg nu hvorfor de er så dyre, de summerbird. For det er altså et stort arbejde. Men i den sidste ende er de det værd.
de ser også rigtig gode ud. God weekend, SS
SvarSletDet var sandelig også svært kun at spise 1.
SvarSletKære Heidi
SvarSletTak for en fed blog! Jeg er vild med denne opskrift!
Lige nogle spørgsmål:
Hvordan laver du den hvide chokolademasse til at komme ud over skummet? Er det bare smeltet hvid chokolade eller er der iblandet noget?
Og et til: Kan det passe at sukkermassen til skummet skal være 115 grader varmt, når det blandes med æggemassen? Jeg forstiller mig, at det hele klapper sammen :-/
Glæder mig til svar!
Hej og undskyld mit sene svar..
SvarSletJeg smelter bare hvid chokolade og putter så lidt kakaofedt i,som bare gør chokoladen lidt mere lind og lettere at arbejde med.
Og ja det er rigtigt at sukkermassen skal bliver så varm. Den køler lidt af inden man pisker æggene i og der skal virkelig piskes til.