Altså sådan et vejr det er idag, indbyder ikke til meget andet end lune engelske scones med en form for clotted cream. Nå ja og så en god kop the.
Jeg har opskriften fra Rikke Holm´s bog varm på brød og lun på boller. Jeg har dog ændret lidt på den.
Jeg har sommetider købt Clotted cream i netbutikker og har hørt at man kan købe det i dk nu. Men har altså ikke fundet det. Derfor laver jeg en anden variant som også er rigtig god.
120 gram mascarpone
kornene af en vanilje stang
1,5 spsk sukker
2 dl fløde pisket til skum.
Det hele røres sammen og stilles koldt indtil det skal spises.
Husk at putte syltetøj ovenpå.
Husk nu på min konkurrence her, det ser ud til det bliver let at vinde noget:-)
Jeg har opskriften fra Rikke Holm´s bog varm på brød og lun på boller. Jeg har dog ændret lidt på den.
Du skal bruge
300 gram mel
150 gram mandel mel
1/2 tsk salt
125 gram smør
2 æg
1/2 dl fløde
1 dl mælk
50 gram sukker
Kornene af en halv stang vanilje.
Bland alle de tørre ingredienser sammen tilsæt derefter det kolde smør i tern samt æg. Ælt let sammen og derefter hældes mælk og fløde i lidt af gangen.
Rul dejen ud i cm. 2 cm. tykkelse og tryk så ca 5 cm store "boller" ud med et glas.
Man kan selvfølgelig vælge at kun bruge almindelig mel, men jeg syntes bare mandel melet gør noget godt for de her scones.
Læg på en bageplade og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
120 gram mascarpone
kornene af en vanilje stang
1,5 spsk sukker
2 dl fløde pisket til skum.
Det hele røres sammen og stilles koldt indtil det skal spises.
Husk at putte syltetøj ovenpå.
Husk nu på min konkurrence her, det ser ud til det bliver let at vinde noget:-)
Kommentarer
Send en kommentar