Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertrifli, med hjemmelavet creme

Er der noget jeg elsker er der rabarber. Og vi er så heldige at vi har rabarber i rå mængder lige ude i bedet. Jeg tror husetes tidligere ejer også havde en forkærlighed for de her sprøde stænger.

Siden påske har jeg høstet 1½ kg rabarber.Og idag skulle en halvt kg af dem omsættes til verdens aller aller bedste trifli. Opskriften har jeg fra min farmor.

Man tager:

½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i dem. Så splatter de. 
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 Start med at knuse et par makroner dryp lidt sherry over
 Derefter hælder du lidt rabarber over og slutter af med et lag creme.
 Hvis du er fræk gør du det igen:-) Server med en klat flødeskum.
GUDESPISE siger jeg bare.

Og nå ja så er jeg ved at lave brødet og dertil har jeg lavet en chipotle/hvidløgs mayo.

Som i kan se er den temmelig grøn. Det er den fordi jeg altid bruger avocado olie. Jeg har vist nævnt det før at jeg ikke er ret vild med smagen af olivenolie. Klidmoster har laven den her her opskrift. Dog ligger de ret meget fra hinanden:-) min er ret simple men også vanvittig god på lækkert brød.

Og så er den faktisk ret let at lave.

du skal bruge

2 æggeblommer
1 dl olie(jeg brugte avocadoolie)
½ tsk fint salt
½ tsk chipotle pulver
1-2 fed hvidløg.

Pisk blommer seje med salt. pisk olien i langsomt i en tynd stråle. Tilsæt hvidløgsmos(mit blev revet på den her fra blogtræffet) chipotle pulver og smag til med peber.



Kommentarer

  1. Jeg ville ønske jeg havde sådan en tilgang til rabarber :-)

    Skøøn mayo - og så med chipotle i, er du også blevet forelsket i det krydderi?

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Men altså de formere sig helt vildt. Du ville sagtens kunne have dem ude på jeres terasse. Og den mayo er skøn og stærk. Og chipotle er vildt lækkert. Men jeg bryder mig faktisk ikke om luigten af det inden det bliver blandet sammen med noget.

    Knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B