Gå videre til hovedindholdet

Oksegryde med speltkerner og restsalat.

Her til aften har jeg snydt lidt. For jeg havde en rest oksegryde i fryseren. Og den havde jeg sådan en lyst til at sætte til livs.Men derfor kan du jo godt få opskriften.

Du skal bruge:
1 kg oksekød i tern
200 gram løg groft skåret
300 gram champignon skåret.
2 pakker bacon i tern
paprika
salt og peber 
en god oksefond(ca 1-2 liter)Eller terninger hvis du ikke har noget fond.
Og så et skvat fløde.


Brun bacon, steg oksekødet på samme pande som bacon. Rist løgene let sammen med champignon.
tilsæt paprika, salt og peber.
Dernæst skal det simre i fonden i en lille time. Tilsæt fløden.

imens gør du speltkernerne klar.

De skal bare koges i dobbelt så meget vand som der er kerner, kom lidt salt i vandet og lad koge i ca. 25 min.
 Dressingen til salaten lavede jeg af 
1 del riseddike
1 del avokado olie, tilsat chili
1 del sirup(for chili´en var ret stærk)
sesamfrø
salt og peber
timian
 Salaten var rester af cocktail tomater, agurk og blodappelsin
Og vupti
Aftensmad.

På mit arbejde er vi ved at bygge om, dvs. "min" dyrestald er under renovation. Vi har ansat et firma til at tage sig at alt det "grove" og i guder hvor kvajer de sig... Først havde de ikke opdaget at det bærende gulv var af letbeton, de det ikke kunne klare vægten af alle de nye kar, så lavede de en ny løsning og nu viser det sig at de har regnet forkert og nu mangler der 70 cm for at alle mine filtre kan være der. Jeg tror snart jeg holder en mdr ferie. For jeg orker ikke mere byggerod og bøvl... Vi skulle have kunnet flytte ind i midten af december og nu med den nye fejl skal vi nok nærmere regne med marts april...

Hurra.

Derfor er det også ekstra fedt at jeg holder en fridag på Fredag og tager ned og besøger Birthe så kan vi rigtig snakke og hygge.

Kommentarer

  1. Åh, sådan en oksegryde.....mums! :-)

    Jeg kan da godt forstå at du er træt af alt det byggerod, dejligt at jeg kan være med til at give dig lidt "asyl" - jeg glæder mig så meget til at se dig...

    Knus
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Filopakker med salat og pasta

Den anden dag(inden jeg blev syg) var jeg et smut forbi den "lokale"Irma. og her lokkede Pancetta, gedeost og "frisk"filodej.  Jeg har aldrig set Pancetta i et supermarked før!  Altså jeg har noget med gedeost. jeg elsker, elsker gedeost.  Og den "friske" filodej fra Østrig! Nå ikke mere pjat, du skal bruge 200 gram gedeost en dusk timian, hakket groft 1 tsk sirup Peber og salt og så brugte jeg en Chili hakket fint  Steg pancetta så den får lidt farve, og køl den så lidt af. Bland alt sammen med gedeosten   "smør" et par tsk af ostecremen på, fyld Pancetta, stegt kylling gulerødder i tynde strimler, jeg lagde dog også spinat ovenpå, men fik ikke et brugbart billede  Så foldes begge sider ind og dejen rulles sammen, der lukkes ved at man smøre lidt olie på kanten.  Og vupti, et par pakker til ovnen.  Jeg kogte lidt pasta og vendte det med resten af ostemassen og det sidste pancetta. superlækkert...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B